Geschiedenis

Onze fractie heeft als doel toegankelijk, goed en eerlijk onderwijs. Maar hoe ontstond deze visie en daarmee de fractie eigenlijk?

Het is allemaal begonnen in de zomer van 2016. Tijdens een borrel kwamen Richard Gertsen en Martijn Grul er achter dat ze graag het onderwijs van de Hogeschool Utrecht wilden verbeteren. Ze waren van mening dat dit alleen mogelijk was met een gezond tegengeluid of wrijving in de medezeggenschap. Niet alleen meepraten, maar ook kritisch zijn was iets wat ze erg belangrijk vonden.

De twee die elkaar in de medezeggenschap op het mbo ontmoet hadden wisten als geen ander dat het huidig onderwijs helemaal niet zo toegankelijk is. Zeker niet zo toegankelijk als men doet willen geloven. Door dit verleden had Richard veel ervaring met medezeggenschap en Martijn met campagnevoeren.

Zo werd “Fractie Vlijmscherp” bedacht, een kritische fractie met een soms wat brutaal karakter. Er werd een huisstijl ontwikkeld die aansloot bij de visie. De schaar staat voor het doorknippen van dossiers en het scherp blijven tijdens vergaderingen. Daarbij is het uitgangspunt altijd geweest om het belang van studenten voorop stellen.

De twee jaar die hierop volgden claimde Fractie Vlijmscherp steeds meer de expert rol op diverse onderwerpen. In verschillende dossiers werd vastgebeten en gehamerd op het belang van betrokken studenten.

Ben je benieuwd welke standpunten we ons vandaag de dag hard voor maken?

Wil je een van ons vragen stellen?